Lapsi-vanhempi suhteen havainnointimenetelmä MIM: Isot lapset (3-10 v.)

Ajankohta

27.-28.2020
21.-22.9.2020

Tapahtumapaikka

Pilke-klinikka
Kankurinkatu 2
00150 Helsinki

Tapahtuman hinta

690,00 eur + alv 24% 165,60 eur

Yhteensä: 855,60 eur sis. alv

MIM (Marschak Interaction Method) / Dyadinen Emotionaalinen Vuorovaikutustyyli

 

Mikä? Koulutuksessa opiskellaan MIM-vuorovaikutuksen havainnointimenetelmän käyttö suomalaisen arviointijärjestelmän avulla koskien noin 2-10 vuotiaita lapsia (Salo & Mäkelä, 2006, Psykologien Kustannus oy; Salo ym. 2010). MIM-havainnointi soveltuu erityisen hyvin kun tehdään interventiivistä (hoidollista) työtä perheiden kanssa (theraplay-terapia, perhetyö).

Tavoitteet: Koulutuksen tavoitteena on 1) tarjota keinoja vuorovaikutushavaintojen ja  tekemiseen koskien noin 2- 10 vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan ja 2) mahdollistaa reflektiivisen videokeskustelun toteuttaminen vanhemman kanssa. Koulutuksen aikana käydään läpi koulutusvideoiden avulla erilaisia vuorovaikutuksen normaaleja ja häiriömalleja. Samalla käydään läpi teoreettisesti varhaisen vuorovaikutuksen kehityksen pääpiirteet.

Päätavoitteena on tukea koulutettavien kykyä erottaa vuorovaikutuksen häiriintyneisyyden aste ja –malli (erityisesti turvaton vs disorganisoitunut). Tavoitteena on liittää havainnoinnista saatua tietoa yleiseen tietoon lapsen kehityksestä, so. minkätyyppinen vuorovaikutus voi olla kehitykselle haitallista ja miksi. Koulutuksessa opiskellaan D-EIS pisteityksen käyttö MIM-havainnoinnista. Koulutuksessa käsitellään myös MIM-menetelmän interventiivistä käyttöä: miten vuorovaikutushavainnoinnin toteutus ja palauteprosessi perheen kanssa voivat toimia vuorovaikutusta tukevana toimenpiteenä ja miten suunnitellaan vuorovaikutushoitoa sen perusteella. Teoreettisena viitekehyksenä käytetään mentalisaatioteoriaa ja harjoituksia.

Kenelle? Koulutus on suunnattu lasten parissa tekeville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille. Koulutukseen otetaan max. 12 osallistujaa.

Aika: 27.-28.8.2020 ja 21.-22.9.2020 (1. päivä klo 10 – 16, 2. päivä klo 9 – 16)

Kouluttajat: Saara Salo, PsT, Theraplay-kouluttaja, laill. psykoterapeutti

Hinta: 690 eur + alv 24% 165,60 eur = 855,60 eur

Sisältäen: Koulutus sisältää kaiken opetusmateriaalin (ppt-diat) toimituksen sähköisessä muodossa, sekä arviointilomakkeet ja pisteytys-käsikirjan sähköisessä muodossa. Koulutukseen kuuluu ennakkolukemisto, joka lähetetään sähköisesti ennen koulutusta.

Huom! Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan 1.8.2020 mennessä (koulutus toteutuu minimiosallistumäärän täyttyessä). Ilmoittautuminen on sitova, laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen

Koulutus: Lapsi-vanhempi suhteen havainnointimenetelmä MIM: Isot lapset (3-10 v.)
Aika: 27.-28.8.2020 ja 21.-22.9.2020 (1. päivä klo 10-16, 2. päivä klo 9-16)
Hinta/hlö Alv 24% Yhteensä
690,00 eur 165,60 eur 855,60 eur

Tutustu koulutusehtoihimme tästä.

  Osallistujan tiedotLaskun maksajan tiedot


Koulutuslaskuni maksaa työnantaja: KylläEi

Verkkolaskutustiedot


Mistä sait tietää koulutuksesta? Pilke-klinikan verkkosivultaPilke-klinikan postituslistaltaMuulta postituslistaltaKouluttajaltaKollegaltaMuualta

Psykologitoimisto Salo kerää erilaisiin koulutustapahtumiin ilmoittautuvien tiedot sähköiseen rekisteriin erillisellä suostumuksella laskutusta ja yhteydenpitoa varten. Erillisestä pyynnöstä luovutetaan koulutusrekisterissä olevalla häntä itseään koskevat tiedot. Koulutustapahtumien laskuttaja saa koulutettavan laskutustiedot (virallinen Psykologitoimisto Salon palkkaama tilintarkastustoimisto).
Hyväksyn

Yleiset koulutusehdot / Pilke-klinikka

  • Ilmoittautumiset ovat sitovia (ei peruutusmahdollisuutta)
  • Osallistumismaksu laskutetaan ennen tapahtuman alkua. Tarkka laskutusosoite (tai verkkolaskutusosoite) on ilmoitettava.
  • Kurssimateriaalit toimitetaan pääsääntöisesti ennen kurssia ilmoittautujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
  • Kurssin alkamis- ja lopumisajat on ilmoitettu koulutusesitteessä. Mikäli niihin tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä suoraan koulutettavalle koulutusmateriaalien toimituksen yhteydessä.

Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista tai osallistumisesta, otathan yhteyttä meihin. Kiitos!