Hoivaa ja leiki -koulutus – Erityiskurssi perhetyön tarpeisiin

Hoivaa ja leiki –koulutus – Erityiskurssi perhetyön tarpeisiin

Ajankohta

2.-3.5.2024 10-16
13.-14.6.2024 9-16

Tapahtumapaikka

Tapahtuman hinta

650 eur + alv 24% 156 eur

Yhteensä: 806,00 eur

Mikä? Hoivaa ja leiki-ryhmiin tai perhetyöskentelyyn voi hakeutua kuka tahansa vanhempi, jo raskausajoilta alkaen. Hoileissä työskennellään ohjatusti koulutetun ammattihenkilön kanssa. Perhehoileitä voidaan tehdä myös isomman lapsen kanssa, noin viiteen ikävuoteen saakka, kehitteillä on työskentymalli myös koulu-ikäisille. Hoivaa- ja leiki perustuu mentalisaatioteoriaan (vanhempien mentalisaatiokyvyn tukeminen) ja Theraplay-vuorovaikutusterapiaan. Hoilei on käytännöllinen, ennaltaehkäisevä, lyhytkestoinen ja manualisoitu työmenetelmä vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Ryhmämuotoinen Hoilei on tarkoitettu vain vanhempi/vauvoille (max. ikä noin vuosi). Ryhmät ovat suljettuja ryhmiä ja työskentelevät usein jo raskauden ajalta alkaen, yhteensä n 10 tapaamista. Hoilei ryhmiä toteutetaan pääasiassa perusterveydenhuollossa.

Kenelle? Perhe Hoilei soveltuu hyvin lastensuojelun ja ennaltaehkäisevän perhetyön tarpeisiin. Perhe Hoileissä yksittäisen perheen (vanhempi+lapsi, molemmat vanhemmat + lapsi) kanssa toteutetaan seitsemän kerran hoitojakso. Tämä erityiskurssi painottuu erityisesti Perhehoilein tekemiseen.

Aika:

Koulutus: 4:n päiväisen koulutuksen aikana opiskellaan miten toteuttaa systemaattisesti aktiivinen, vuorovaikutusta ja aikuisen pohdintakykyä (ns. reflektiivinen kyky) lapsesta ja vuorovaikutuksesta lisäävä Hoivaa ja leiki-vuorovaikutusprosessi. Hoilein toteuttamisessa on tärkeää, että koulutettava oppii ja sitoutuu työskentelmään mallin mukaisesti. Hoilei-malliin kuuluu vanhemman valmistelu työskentelyyn (Hoilei haastattelu), Hoilei-istuntojen toteuttaminen mallin mukaisesti, istuntojen videointi. ja palautteen kysyminen vanhemmilta. Koulutus tapahtuu kahdessa osassa, 2+2 päivää. Ensimmäisen jakson jälkeen aloitetaan oma työskentely. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa loppuun varsinainen Hoilei©-ohjaaja pätevöityminen. Tämä edellyttää koulutuspäiviin osallistumisen lisäksi kahta videoitua työnohjaus klippiä omasta työskentelystä yhden tai kahden perheen tai yhden ryhmän kanssa. Nämä valmistellaan toiselle koulutusjaksolle erillisten ohjeiden mukaan (mm. vain osa videosta katsotaan yhdessä, mukana valmiit kysymykset).

Huom 1. vain toteuttamalla työnohjausosuuden saa Hoilei©- ohjaajapätevyden ja voi alkaa toteuttaa tällä nimikkeellä työskentelyä. Huom2. Mikäli ei saa tarvittavia työnohjaustapauksia tehtyä koulutuksen aikana, ohjaajapätevöitymisen voi suorittaa loppuun myöhemmin erikseen sovittavissa työnohjaustapaamisissa.

Kouluttajat: Saara Salo, PsT, Theraplay-kouluttaja, laill. psykoterapeutti, Hanna Lampi, OT, Theraplay-kouluttaja, laill.psykoterapeutti

Hinta: 650 eur + alv 24% 156 eur = 806,00 eur

Ilmoittautuminen

Koulutus: Hoivaa ja leiki -interventiokoulutus – Erityiskurssi perhetyön tarpeisiin
Aika:
2.-3.5.2024 10-16
13.-14.6.2024 9-16
Hinta/hlö Alv 24% Yhteensä
650,00 eur 156,00 eur 806,00 eur

Tutustu koulutusehtoihimme tästä.

    Osallistujan tiedot

  Laskun maksajan tiedot

  Koulutuslaskuni maksaa työnantaja: KylläEi

  Verkkolaskutustiedot

  Mistä sait tietää koulutuksesta? Pilke-klinikan verkkosivultaPilke-klinikan postituslistaltaMuulta postituslistaltaKouluttajaltaKollegaltaMuualta

  Psykologitoimisto Salo kerää erilaisiin koulutustapahtumiin ilmoittautuvien tiedot sähköiseen rekisteriin erillisellä suostumuksella laskutusta ja yhteydenpitoa varten. Erillisestä pyynnöstä luovutetaan koulutusrekisterissä olevalla häntä itseään koskevat tiedot. Koulutustapahtumien laskuttaja saa koulutettavan laskutustiedot (virallinen Psykologitoimisto Salon palkkaama tilintarkastustoimisto).
  Hyväksyn

  Yleiset koulutusehdot / Pilke-klinikka

  • Ilmoittautumiset ovat sitovia (ei peruutusmahdollisuutta)
  • Osallistumismaksu laskutetaan ennen tapahtuman alkua. Tarkka laskutusosoite (tai verkkolaskutusosoite) on ilmoitettava.
  • Kurssimateriaalit toimitetaan pääsääntöisesti ennen kurssia ilmoittautujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
  • Kurssin alkamis- ja lopumisajat on ilmoitettu koulutusesitteessä. Mikäli niihin tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä suoraan koulutettavalle koulutusmateriaalien toimituksen yhteydessä.

  Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista tai osallistumisesta, otathan yhteyttä meihin. Kiitos!