MIM/DEIS© Syventävä päivä – Trauma vuorovaikutussuhteessa

MIM /DEIS© Syventävä päivä – Trauma vuorovaikutussuhteessa 14.3.2023 (9-16)

Ajankohta

29.3.2023 (klo 9-16)

Tapahtumapaikka

Koulutus pidetään etänä.

(huom. tietyin varauksin voi osa osallistua myös paikan päältä, kerro kouluttajalle suoraan toiveesi)

Tapahtuman hinta

320,00 eur + alv 24% 76,80 eur

Yhteensä: 396,80 eur sis. alv

Mikä? Syventävän päivän tavoitteena on pohtia MIM/DEIS vuorovaikutushavainnointimenetelmän käyttöä haastavien perheiden kanssa. Päivän aikana kerrataan MIM/DEIS havainnoinnin käyttöä kliinisessä työssä sekä arvioinnin että reflektiivisen videotyöskentelyn parissa. Mitä on trauma vuorovaikutussuhteessa, miten se ilmenee eri ikäisten lasten ja vanhempien välillä ja miten sen voi tunnistaa, myös piilotetummissa muodoissa. Miten suunnataan reflektiivistä videotyötä haastavissa perhesuhteissa ja miten myös sanoitetaan kirjallisesti havaintoja.

Vakava stressi vuorovaikutuksessa voi aiheuttaa lapselle pysyviä vaikutuksia kehitykseen. Se voi johtaa hajanaisiin tapoihin toimia vuorovaikutuksessa, vaikeuttaa oppimista ja sosioemotionaalista kehitystä. On monia syitä, jotka johtavat vuorovaikutuksen vakaviin häiriötiloihin Lapsi voi olla haastava hoitaa ja tyypillisesti vanhemmilla on itsellään ihmissuhteisiin liittyviä vaikeita, myös traumaattisia kokemuksia. Hajanaisen emotionaalisen vuorovaikutustyylin tunnistamisen lisäksi MIM/DEIS havainnoinnissa on keskeistä haastatella vanhempi/vanhemmat ja saada käsitys heidän mielikuvistaan ja kyvystään havainnoida ja tunnistaa oman lapsen tarpeita (reflektiivinen kyky). Koulutuspäivän aikana käydään läpi kliinisiä tapausesimerkkejä, joiden kautta havainnollistetaan näkyvän vuorovaikutuksen ja vanhemman mielen rakenteiden välistä yhteyttä.

Osaamistavoitteet:

 • Oppia tunnistamaan hajanainen emotionaalinen vuorovaikutustyyli
 • Oppia erottamaan vakavia häiriötiloja vuorovaikutuksen eri osa-alueilla (ohjaaminen, tunneyhteys, hoiva, leikkisyys) eri ikäisillä lapsilla ja vanhemmilla
 • Kyky pohtia miten suunnitellaan reflektiivinen videokeskustelu haastavissa perhetilanteissa
 • Miten kirjataan vuorovaikutushavaintoja

Aika: 29.3.2023 (klo 9-16)

Toteutus: Etäkoulutus. Koulutus sisältää koulutusdiat, oheislukemiston.

Kouluttaja: Saara Salo, PsT, Theraplay-kouluttaja, laill. psykoterapeutti

Hinta: 320 eur + alv 24% 76,80 eur = 396,80 eur

Huom! Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.2.2023. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan 15.3.2023 mennessä (koulutus toteutuu minimiosallistumäärän täyttyessä). Ilmoittautuminen on sitova, laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua. Koulutus järjestetään etänä. Tietyin ehdoin on mahdollista osallistua myös paikan päältä, ole yhteydessä kouluttajaan asiasta).

Ilmoittautuminen

Koulutus: MIM/DEIS Syventävä päivä – Trauma vuorovaikutussuhteessa
Aika: 14.3.2023
Hinta/hlö Alv 24% Yhteensä
320,00 eur 76,80 eur 396,80 eur

Tutustu koulutusehtoihimme tästä.

    Osallistujan tiedot

  Laskun maksajan tiedot

  Koulutuslaskuni maksaa työnantaja: KylläEi

  Verkkolaskutustiedot

  Mistä sait tietää koulutuksesta? Pilke-klinikan verkkosivultaPilke-klinikan postituslistaltaMuulta postituslistaltaKouluttajaltaKollegaltaMuualta

  Psykologitoimisto Salo kerää erilaisiin koulutustapahtumiin ilmoittautuvien tiedot sähköiseen rekisteriin erillisellä suostumuksella laskutusta ja yhteydenpitoa varten. Erillisestä pyynnöstä luovutetaan koulutusrekisterissä olevalla häntä itseään koskevat tiedot. Koulutustapahtumien laskuttaja saa koulutettavan laskutustiedot (virallinen Psykologitoimisto Salon palkkaama tilintarkastustoimisto).
  Hyväksyn

  Yleiset koulutusehdot / Pilke-klinikka

  • Ilmoittautumiset ovat sitovia (ei peruutusmahdollisuutta)
  • Osallistumismaksu laskutetaan ennen tapahtuman alkua. Tarkka laskutusosoite (tai verkkolaskutusosoite) on ilmoitettava.
  • Kurssimateriaalit toimitetaan pääsääntöisesti ennen kurssia ilmoittautujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
  • Kurssin alkamis- ja lopumisajat on ilmoitettu koulutusesitteessä. Mikäli niihin tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä suoraan koulutettavalle koulutusmateriaalien toimituksen yhteydessä.

  Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista tai osallistumisesta, otathan yhteyttä meihin. Kiitos!