Vanhempien mielikuvariskit, ARR-menetelmä

Ajankohta

30.9.2022 klo 9.0-16.00 ja kolme erikseen sovittavaa case-työskentelykertaa pienryhmissä (tarkempi aikataulu sovitaan kouluttajan kanssa)

Tapahtumapaikka

Koulutus toteutetaan etänä.

Tapahtuman hinta

230,00 eur + alv 24% 55,20 eur

Yhteensä: 285,20 eur sis. alv + 69 e /kerta (yht kolme kertaa, 207  e, alviton työnohjausosuus). Huom. koulutus ja työnohjausosuudet laskutetaan erikseen.

Mikä?

Vanhemmuutta, lasta ja vuorovaikutussuhdetta koskevia mielikuvia mittaavat puolistrukturoidut haastattelut, kuten Parent Development Interview (PDI; Slade ym., 2004), tarjoavat monipuolisen työvälineen vanhemmuuden ja perheiden arviointiin ja hoitoon. PDI-haastattelun avulla voidaan arvioida vanhemman mentalisaatiokykyä. Usein on kuitenkin tärkeää saada myös yksityiskohtaista ja moniulotteista tietoa niistä riskipiirteistä, joita vanhemman itseä ja lasta koskevissa mielikuvissa on.

Anna Freud Centressä on kehitetty Assessment of Representational Risk (ARR; Sleed, Isosävi & Wain, 2017; Sleed, Isosävi & Fonagy, arvioitavana) -työkalu, joka nostaa esiin ne mielikuvien piirteet, joiden tiedetään ennustavan riskiä kiintymyssuhteen häiriintymiselle. Näihin riskipiirteisiin vaikuttaminen on keskeinen hoidollinen väylä vanhempi-lapsi -interventioissa (Fonagy, Sleed, &Baradon, 2016).

ARR-menetelmän käyttäminen ei vaadi pitkää ja työlästä koulutusta. Sen avulla voidaan tunnistaa vanhemmuuden ongelmia, kuten vanhemman vihamielisyyttä, avuttomuutta, roolien käänteisyyttä ja pelokkuutta. Se sopii käytettäväksi vauvaikäisten vanhemmista alkaen kouluikäisten vanhempiin saakka.

Koulutuksen sisältö:

 • Koulutuspäivässä perehdytään teoria- ja tutkimustietoon vanhemman korkean riskin mielikuvista ja niiden ilmenemisestä vanhemmuudessa
 • Koulutuspäivässä perehdytään ARR-arviointiskaalaan. Osallistujat oppivat kartoittamaan ARR-ulottuvuuksia (vihamielisyys, pelokkuus, avuttomuus, epäkoherenssi, kuormittuneisuus, roolien käänteisyys, idealisaatio, kyky toimia positiivisena kiintymyshahmona) sekä käyttämään saatua tietoa hoidon ja interventioiden suunnittelussa.
 • Case-työnohjauksessa syvennetään pienryhmissä (3-4 hlö/ ryhmä) ARR-osaamista ja sovelletaan opittua omaan työhön

Kenelle?

 • Neuvolapsykologit
 • Perheneuvolatyöntekijät
 • Lastensuojelun työntekijät
 • Ensi- ja turvakotien työntekijät
 • Hoidollista raskausajan- ja vauvaperhetyötä tekevät
 • Vanhemmuuden arvioinnin työkaluksi

Aika ja paikka: 30.9.2022 klo 9.00 – 16.00, etäkoulutus JA erikseen sovittava case-työnohjaustyöskentely pienryhmissä (tarkempi aikataulu sovitaan kouluttajan kanssa, tiedot lähetetään viimeisen koul. ilmottautumispäivän 1.9 jälkeen kun koulutus varmistetaan).

Kouluttaja: Sanna Isosävi (PsT) on psykologi ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti. Hän toimii Helsingin Traumaterapiakeskuksessa. Hänen asiantuntijatyönsä ytimessä on traumailmiöiden tunnistaminen ja hoitaminen varhaisessa vanhemmuudessa ja vanhempi-lapsisuhteessa.

Hinta: yht: 285.20 e (sis alv) + 69 e  per kerta (yhteensä kolme kertaa, yhteensä 207 e) (alviton työnohjaus)

Huom! Koulutus vahvistetaan 2.9.2021 mennessä, toteutuu minimiosallistujamäärän täyttyessä.

 

Ilmoittautuminen

Koulutus: Vanhempien mielikuvariskit, ARR-menetelmä
Aika: 30.9.2022 klo 9.00 – 16.00
Hinta/hlö Alv 24% Yhteensä
230,00 eur

+ 69 e per kerta (yhteensä 3 x) (alviton case-työnohjaus)

55,20 eur 285,20 eur + 207 e (alviton työnohjaus)

Tutustu koulutusehtoihimme tästä.

    Osallistujan tiedot  Laskun maksajan tiedot


  Koulutuslaskuni maksaa työnantaja: KylläEi

  Verkkolaskutustiedot


  Mistä sait tietää koulutuksesta? Pilke-klinikan verkkosivultaPilke-klinikan postituslistaltaMuulta postituslistaltaKouluttajaltaKollegaltaMuualta

  Psykologitoimisto Salo kerää erilaisiin koulutustapahtumiin ilmoittautuvien tiedot sähköiseen rekisteriin erillisellä suostumuksella laskutusta ja yhteydenpitoa varten. Erillisestä pyynnöstä luovutetaan koulutusrekisterissä olevalla häntä itseään koskevat tiedot. Koulutustapahtumien laskuttaja saa koulutettavan laskutustiedot (virallinen Psykologitoimisto Salon palkkaama tilintarkastustoimisto).
  Hyväksyn

  Yleiset koulutusehdot / Pilke-klinikka

  • Ilmoittautumiset ovat sitovia (ei peruutusmahdollisuutta)
  • Osallistumismaksu laskutetaan ennen tapahtuman alkua. Tarkka laskutusosoite (tai verkkolaskutusosoite) on ilmoitettava.
  • Kurssimateriaalit toimitetaan pääsääntöisesti ennen kurssia ilmoittautujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
  • Kurssin alkamis- ja lopumisajat on ilmoitettu koulutusesitteessä. Mikäli niihin tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä suoraan koulutettavalle koulutusmateriaalien toimituksen yhteydessä.

  Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista tai osallistumisesta, otathan yhteyttä meihin. Kiitos!