Vanhempien mielikuvariskit, ARR-menetelmä

Ajankohta

4.6.2021 klo 9.0-16.00

Tapahtumapaikka

Koulutus toteutetaan etänä.

Tapahtuman hinta

220,00 eur + alv 24% 52,80 eur

Yhteensä: 272,80 eur sis. alv

Mikä?

Vanhemmuutta, lasta ja vuorovaikutussuhdetta koskevia mielikuvia mittaavat puolistrukturoidut haastattelut, kuten Parent Development Interview (PDI; Slade ym., 2004), tarjoavat monipuolisen työvälineen vanhemmuuden ja perheiden arviointiin ja hoitoon. PDI-haastattelun avulla voidaan arvioida vanhemman mentalisaatiokykyä. Usein on kuitenkin tärkeää saada myös yksityiskohtaista ja moniulotteista tietoa niistä riskipiirteistä, joita vanhemman itseä ja lasta koskevissa mielikuvissa on.

Anna Freud Centressä on kehitetty Assessment of Representational Risk (ARR; Sleed, Isosävi & Wain, 2017; Sleed, Isosävi & Fonagy, arvioitavana) -työkalu, joka nostaa esiin ne mielikuvien piirteet, joiden tiedetään ennustavan riskiä kiintymyssuhteen häiriintymiselle. Näihin riskipiirteisiin vaikuttaminen on keskeinen hoidollinen väylä vanhempi-lapsi -interventioissa (Fonagy, Sleed, &Baradon, 2016).

ARR-menetelmän käyttäminen ei vaadi pitkää ja työlästä koulutusta. Sen avulla voidaan tunnistaa vanhemmuuden ongelmia, kuten vanhemman vihamielisyyttä, avuttomuutta, roolien käänteisyyttä ja pelokkuutta. Se sopii käytettäväksi vauvaikäisten vanhemmista alkaen kouluikäisten vanhempiin saakka.

Koulutuksen sisältö:

 • Perehdytään teoria- ja tutkimustietoon vanhemman korkean riskin mielikuvista ja niiden ilmenemisestä vanhemmuudessa
 • Perehdytään ARR-arviointiskaalaan. Osallistujat oppivat kartoittamaan ARR-ulottuvuuksia (vihamielisyys, pelokkuus, avuttomuus, epäkoherenssi, kuormittuneisuus, roolien käänteisyys, idealisaatio, kyky toimia positiivisena kiintymyshahmona) sekä käyttämään saatua tietoa hoidon ja interventioiden suunnittelussa.

Kenelle?

 • Neuvolapsykologit
 • Perheneuvolatyöntekijät
 • Lastensuojelun työntekijät
 • Ensi- ja turvakotien työntekijät
 • Hoidollista raskausajan- ja vauvaperhetyötä tekevät
 • Vanhemmuuden arvioinnin työkaluksi

Aika ja paikka: 4.6.2021 klo 9.00 – 16.00, Pilke-klinikka

Kouluttaja: Sanna Isosävi (PsT) on psykologi ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti. Hän toimii Helsingin Traumaterapiakeskuksessa. Hänen asiantuntijatyönsä ytimessä on traumailmiöiden tunnistaminen ja hoitaminen varhaisessa vanhemmuudessa ja vanhempi-lapsisuhteessa.

Hinta: 220 eur + alv 24% 52,80 eur = 272,80 eur

Huom! Koulutus vahvistetaan 30.3.2021 mennessä, toteutuu minimiosallistujamäärän täyttyessä.

Koulutus on täynnä.

Ilmoittautuminen

Koulutus: Vanhempien mielikuvariskit, ARR-menetelmä
Aika: 4.6.2021 klo 9.00 – 16.00
Hinta/hlö Alv 24% Yhteensä
220,00 eur 82,80 eur 272,80 eur

Tutustu koulutusehtoihimme tästä.

  Osallistujan tiedotLaskun maksajan tiedot


Koulutuslaskuni maksaa työnantaja: KylläEi

Verkkolaskutustiedot


Mistä sait tietää koulutuksesta? Pilke-klinikan verkkosivultaPilke-klinikan postituslistaltaMuulta postituslistaltaKouluttajaltaKollegaltaMuualta

Psykologitoimisto Salo kerää erilaisiin koulutustapahtumiin ilmoittautuvien tiedot sähköiseen rekisteriin erillisellä suostumuksella laskutusta ja yhteydenpitoa varten. Erillisestä pyynnöstä luovutetaan koulutusrekisterissä olevalla häntä itseään koskevat tiedot. Koulutustapahtumien laskuttaja saa koulutettavan laskutustiedot (virallinen Psykologitoimisto Salon palkkaama tilintarkastustoimisto).
Hyväksyn

Yleiset koulutusehdot / Pilke-klinikka

 • Ilmoittautumiset ovat sitovia (ei peruutusmahdollisuutta)
 • Osallistumismaksu laskutetaan ennen tapahtuman alkua. Tarkka laskutusosoite (tai verkkolaskutusosoite) on ilmoitettava.
 • Kurssimateriaalit toimitetaan pääsääntöisesti ennen kurssia ilmoittautujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
 • Kurssin alkamis- ja lopumisajat on ilmoitettu koulutusesitteessä. Mikäli niihin tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä suoraan koulutettavalle koulutusmateriaalien toimituksen yhteydessä.

Mikäli sinulla on kysyttävää kursseista tai osallistumisesta, otathan yhteyttä meihin. Kiitos!